Rendszeres olvasók

2009. március 20., péntek

Húsvéti tojás minta

Próbáltam nagyon érthetően, lépésről lépésre lefotózni, sajnos nem tudok rajzolni. Remélem érthető. Ha nem, kérlek jelezzétek. Ha elkészíted a mintát, kérlek tisztelj meg azzal, hogy az oldaladon megjelölöd a forrást.


Szükség lesz hobbi boltokban kapható műanyag tojásra, amit hobbi festékkel tetszés színűre festünk. Én hagyományos tyúktojás méretűt használtam, de lehet kisebb vagy akár nagyobb is. 15-ös damil, és 9-es kásagyöngy.12 szem gyöngyből gyűrűt fűzünk, és megcsomózzuk. A kilógó szálat a végén a gyöngyök között eldolgozzuk.


felfűzünk 33 gyöngyöt, átfűzünk az alapkör következő szemén


 majd visszaöltünk 12 szemen. Most már csak 21 gyöngyöt veszünk fel, beöltünk az alapkör következő szemébe, és visszafűzünk 12 szemen. Addig folytatjuk amíg 11 szirmunk lesz.
Zárjuk a kört. 9 gyöngyöt veszünk fel, és az alapsortól a 12. szemtől az alapkör felé átfűzünk, mind a 12 szemen, majd az alapkör szemén, és visszajövünk a 12 szemen.


Feljövünk a virágszirom középső szemébe.9 gyöngyből íveket fűzünk amíg körbe nem érünk, majd felmegyünk a 9 szemes ív középső szemébe.

Újra körbefűzzük 9 szemes ívekkel, majd eldolgozzuk a szálat. Kész a tojás egyik fele. Készítünk még egy palástot, annyi különbséggel, hogy csak egy sor 9 gyöngyszemes ívet fűzünk, és nem dolghozzuk el a szálat, hanem folytatjuk, a következőképpen.
Elkezdjük összedolgozni a két palástot. 4 gyöngyöt fűzünk fel, és beleöltünk hol az egyik, hol a másik palást 9 íves szemének a középső gyöngyébe.


Ha félig meg van, akkor beletesszük a festett tojást, szépen rá kell simulnia a palástnak, ha egy kicsit feszül nem baj, Viszont itt látható, ha esetleg kisebb a palást,akkor lehet növelni, vagy csökkenteni a gyöngyök számát, hiszen nem egyformák a gyöngyök méretezései, és a tojások sem. Ha nagy tojást készítünk, akkor 9 gyöngyös ívek helyett készülhetnek 11-13 szemes ívek is, a lényeg, hogy mindíg páratlan legyen a gyöngyök száma.Így néz ki, ha kész


És így néz ki oldalról.

21 megjegyzés:

Ági mama írta...

Nagyon szuper! Köszi szépen!!

Unknown írta...

Én is köszönöm!

Eveline írta...

Thank you for the pattern!!!

N Zsuzsa írta...

Nagyon klassz! Nem akartam tojást fűzni, de most már lehet, hogy igen.

Unknown írta...

Köszi szépen!

komar írta...

thank you - beautiful

Lerika írta...

Nagyon szépen köszönöm!!

Oggy Art style írta...

Nagyon szépen !!!

Névtelen írta...

Húúú,nagyon szép!!

Unknown írta...

Köszönöm a mintát meg is fűztem és fent van az oldalamon.

Névtelen írta...

Köszönöm!
Szilvi

Ilona írta...

Köszi a mintát, tetszik!

betti írta...

nagyon vagi

ssevi írta...

Köszönöm szépen a míves mintát, és a részletes tanítást hozzá!!! Éppen olyan gyöngyből fűzött hálót keresgélek már napok óta, amiben szépen mutatna egy tojás (locsolóknak). Már nem kell tovább keresgélnem... Nagyon örülök, hogy ilyen szépet tanulhattam!!! Ez számomra igazi húsvéti ajándék. :))

Macus írta...

Nagyon szívesen :)

Névtelen írta...

Nagy sikert aratott idén húsvétkor, köszi szépen :)

agi írta...

Szia!
Nagyon tetszik a minta. Meg tudnád mondani hogy a tyúktojás méret kb hány cm?
Köszi!
Ági

Macus írta...

A minta a hagyományos 6 cm-es tojáshoz készült. De a gyöngyök mérete sem mindig egyforma, és a tojások sem sajnos. Lehet variálni a mintát, pl. a virág szirmából kiveszel 2-3 szemet, vagy az íveket körben lehet kisebbre, vagy nagyobbra, ez látszik amikor a fél palást meg van, és a másik felét úgy készíted hozzá, hogy szépen ráfeküdjön a tojásra. Ha látszik a fél paláston, hogy nagy lenne, akkor a másik feléből akár egy sort ki is lehet hagyni.

Marcsi írta...

Nagyon szép a minta, ki kellett próbálnom, nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Köszönet a mintáért

Névtelen írta...

Gyönyörű a minta, és nagyon jó a részletes leírás! Tojás híján, én dróttal csináltam, hogy legyen tartása az egésznek, s így is nagyon szuper lett!
Köszönöm! :)

Unknown írta...

Nagyon jó a minta és a leírás, nagyon szépen köszönöm!!!